3 goede redenen om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken

ergonomisch toetsenbord

Kantoorbanen behoren over het algemeen niet tot de zwaarste functies in fysiek opzicht. Toch moet je ook het voortdurend werken op de computer niet onderschatten qua zwaarte. De hele dag stilzitten en computeren is hoe dan ook geenszins goed voor de gezondheid. Sterker nog, als je hierbij niet gebruikmaakt van goede materialen, dan kun je zomaar pijn en blessures oplopen. Je zou daarom in die positie zeker gebruik moeten maken van een ergonomisch toetsenbord. Lees hieronder om welke drie redenen we dat zo stellen.

Doorbloeding

Een ergonomisch toetsenbord is doorgaans behoorlijk plat. De afstand tot het bureau is dan ook minimaal. Als je hiermee typt heb je dan ook een betere doorbloeding. Je pols hoeft dan namelijk niet die welbekende knik te maken.

Ontlasting pezen

Als je een ergonomisch verantwoorde werkhouding aanneemt, onder meer dus dankzij een goed toetsenbord, dan ontlast je overal in je handen, polsen, armen en schouders de pezen. Dit zorgt ervoor dat pijnklachten nog maar niet of nauwelijks voorkomen.

Spaar je schouders

Met een ergonomisch toetsenbord ontlast je ook je schouders. Dit komt mede door de compactheid van dit soort toetsenborden. Je hoeft daardoor niet ver te reiken voor je muis. Precies dat zorgt namelijk dikwijls voor schouderpijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *