E-liquid
Roken

E-liquid: wat is het en hoe werkt het?

Een e-sigaret kan je helpen stoppen met roken maar wel alleen als er ook e-liquid in zit. Deze vloeistof heb je dus nodig wanneer je elektronisch wil gaan roken. Maar wat is e-liquid eigenlijk en waarom heb je het eigenlijk nodig voor je e-sigaret? Dat lees je hier.

De e-sigaret

E-liquid

Allereerst moet je begrijpen wat een e-sigaret is voor je weet waar de liquid voor dient. De e-sigaret is een elektronisch apparaat waarin een vloeistof wordt verdampt en is een variant op het roken van traditionele tabak. De elektrische sigaret wordt vaak ingezet om te stoppen met het roken van ouderwetse tabak. Dit is mogelijk door de verschillende nicotinegehaltes in de vloeistof die verdampt kunnen worden. Hierdoor kan de e-sigaret de nicotineverslaving langzaam afbouwen.

Wat is e-liquid?

E-liquid

E-liquid is een vloeistof die gebruikt wordt om een e-sigaret mee te vullen. De vloeistof wordt met een verdampsysteem in de tank van een elektrische sigaret verdampt. Hierna kan de gebruiker van de e-sigaret deze damp inhaleren. Op de markt zijn veel verschillende e-liquids. Alle soorten hebben een eigen smaak, kracht en kwaliteit. De vloeistof voor de e-sigaret is vaak verkrijgbaar in twee vormen. De liquid is verkrijgbaar in een fles om het vloeistofreservoir bij te vullen of in een voorgevulde cartridge die men weggooit wanneer de liquid op is. Wat jij fijner vindt is een persoonlijke keuze maar zelf bijvullen is wel beter voor het milieu.