Tips

Eetbare bessen in de krentenboom

Ik ben verliefd op de meerstammige krentenboom. Na een tijd onderzoek gedaan te hebben kon ik niet anders dan deze boom in mijn tuin te laten planten. De witte bloemen geven een ongedwongen en beeldende sfeer, terwijl de eetbare bessen die er in groeien zorgen voor een bosbes achtige beleving én ervaring. De krentenboom is in de zon, op een niet te natte grond geplaatst en is daarmee een parel in mijn tuin geworden. Ik ben er zeer enthousiast over. Je kunt de boom onderzoeken via het internet en zelfs daar ook online bestellen, maar je kunt natuurlijk ook als vanouds naar de kwekerij gaan en de bomen in het echt bekijken.

Meerstammige Krentenboom

Eerst bloeien en dan snoeien

Voor mij een makkelijk ezelsbruggetje. De boom is makkelijk in onderhoud en moet gesnoeid worden na de bloeiperiode. Zo weet je elk jaar weer waar je aan toe bent. Het snoeien is erg makkelijk, ik dacht eerst dat dit mij misschien niet ging lukken, zulke groene vingers heb ik namelijk niet, maar na één keer had ik het al volledig onder de knie. Mocht je meer willen weten over deze prachtige boom, zoek het dan even op! Of ga uiteraard naar de kwekerij!