Geen categorie

Help! Ik wil stoppen met roken

Ben je van plan om te stoppen met roken, maar je hebt nog wel moeite hiermee? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we kort waarom roken niet goed is. Daarnaast geven je meer inzicht in e-sigaren, oftewel vapes.

Waarom is roken slecht voor je?

Toen Christoffel Columbus in 1492 Amerika ontdekte, waren de Indianen al aan het roken op tabak. Er werd voornamelijk gerookt voor medische doeleinden om pijn te bestrijden.

Na de industriële revolutie in het Verenigd Koninkrijk kon men makkelijker en sneller tabak produceren (1881). Tot aan 1975 groeide de tabaksindustrie gigantisch waarbij bijna de hele oudere bevolking in Europa bekend was geraakt met de sigaretten. Wat men nog niet wist, is dat roken eigenlijk helemaal niet goed voor het lichaam is.

Anno 2020, roepen steeds meer belangroepen dat roken slecht is. Ook passen de meeste mensen hun levensstijl ook aan, om gezonder te worden. De meeste mensen zijn nu bewuster dat roken slecht is voor zowel je eigen als je omgeving zijn gezondheid. Waarom blijven de meeste mensen dan nog steeds roken?

Dit komt doordat sigaretten nicotine bevatten. Door deze nicotine worden er bepaalde stoffen in het brein aangemaakt, waardoor je lichaam automatisch behoefte heeft in nicotine.

Hoe kan je stoppen met roken?

Het antwoord is simpel: je moet gemotiveerd zijn en de baas over het eigen brein zijn. Sommige mensen kunnen niet in een keer stoppen. Terwijl ze vroeger 1 pak per dag rookten, roken ze dat nu binnen drie dagen en vervolgens één week.

Probeer in ieder geval af te bouwen. Als je in een keer stopt, dan zal je op korte termijn het niet kunnen behalen.

Wat ook kan werken is het verlagen van de dosering van de nicotine. Dit kan je met behulp van e liquid behalen. E liquid gebruikt men voor elektronische sigaren oftewel vapes. Je kan zelf aangeven hoeveel ml nicotine je wil hebben. Hoe lichter, des te minder nicotine erin zit. Je kan hiermee dus de dosering verlagen, waardoor je uiteindelijk geen behoefte meer hebt in roken.

Ben je benieuwd naar het aanbod? Bekijk dan de website van JWELL Vaping voor meer informatie met betrekking tot de vapes!