Hoe richt jij je kleine keuken in?

Een kleine keuken is vaak lastig om in te richten. Je wilt al je keukenmaterialen en voedingsmiddelen kwijt kunnen, maar je wilt ook voldoende bewegingsruimte hebben. In dit artikel geven je daarom vijf tips voor het inrichten van je kleine keuken.

kleine keuken
  1. Werk apparaten weg

Apparaten die los in je keuken staan geven je keuken vaak een drukke indruk. Zeker bij een kleine keuken is dit niet iets wat je wilt. Kies daarom altijd voor apparaten die je kunt inbouwen. Wil je je keuken nog rustiger maken? Plaats de apparaten dan achter kastdeurtjes, zodat je één mooi geheel krijgt!

  1. Plaats planken

Je kunt soms niet alles kwijt in je keukenkastjes en voor het plaatsen van meer keukenkastjes heb je misschien niet voldoende ruimte. Vaak kun je echter wel nog een aantal planken plaatsen, want dit neemt minder ruimte in beslag. Zo creëer je toch weer wat extra opbergruimte!

kleine keuken
  1. Grote snijplank voor het gasfornuis

Heb je niet altijd genoeg ruimte om je groenten en vlees te snijden? Dan kun je er ook voor kiezen om een grote snijplank te kopen die je op het gasfornuis kunt plaatsen.

  1. Kruidenpotjes met magneten

Als je net als de meeste mensen aardig wat potjes kruiden in huis hebt, kan dit soms al een hele plank in een keukenkastje in beslag nemen. Je kunt dan beter kiezen voor kruidenpotjes met magneten. Die kun je aan de koelkast hangen, waardoor je ruimte overhoudt in je keukenkast. En je kunt er zo nog gemakkelijk bij ook!