Rijbewijs motor
Rijbewijs

Professionele rijschool voor je motorrijbewijs

Wil je op een veilige en snelle manier je motorrijbewijs Nijmegen halen? Bij verkeersschool Wesseldijk kun je onder begeleiding van professionele instructeurs, en met behulp van de nieuwste motoren je rijbewijs halen. Je theorie examen kun je met de uitstekende studieboeken ook doen bij de ANWB verkeersschool, in je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. Thuis kun je oefenen, ben je klaar om het examen te doen dan doe je dit bij het CBR. Vind je het fijner om les te krijgen? Ook dat is mogelijk in groepsverband bij de rijschool om je klaar te maken voor het examen.

motorrijbewijs nijmegen

Praktijklessen tijdens je opleiding

Wanneer je gaat beginnen met lessen neem je plaats op een vrij nieuwe motor. De aspecten van het examen leer je tijdens de lessen, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming komen hierbij ruim aan bod. Heb je na een bepaald aantal lessen beide onderdelen onder de knie dan kun je het praktijkexamen aanvragen. Wel moet je in het bezit zijn van het theorie examen voor je aan het examen kunt deelnemen. Nadat je het theorie examen hebt behaald moet je een gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR. Het CBR beoordeelt of je in staat bent om lichamelijk en geestelijk de weg op te kunnen om deel te nemen aan het verkeer.

Verschillende soorten motoren

motorrijbewijs

Afhankelijk van je leeftijd wordt bepaald welke motor je mag besturen. In grofweg 3 categorieën worden de motoren verdeeld. Voor de lichte motoren moet je de leeftijd hebben van 18 jaar, de middelzware motoren mag je op rijden als je 20 jaar bent. Voor de zware motoren moet je de leeftijd hebben van 24 jaar. Behaal je voor je 24e het motorrijbewijs A krijg je mogelijk code 80 op je rijbewijs. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor en een middelzware motor.