Zakelijk

SEA-marketing, wat is het?

Betaalde marketing is een belangrijk onderdeel van online zakelijk succes. Betaalde advertenties zijn zelfs een van de meest succesvolle en populaire methoden van digitale marketing. Dus wat is SEA in marketing? SEA in digitale marketing verwijst naar de strategie om te betalen voor advertenties in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, enz.

SEA, of ‘search-engine-advertising’, verwijst naar een vorm van betaalde marketing die bedrijven helpt hun advertenties onder de aandacht van zoekers te krijgen door te betalen om hun advertentie bovenaan de zoekresultaten te krijgen. Het is een vorm van pay-per-click advertising (PPC) waarbij marketeers bieden op relevante zoekopdrachten en betalen voor elke klik die hun advertentie ontvangt. Deze definitie van SEA verwijst naar een marketing stijl op basis van betaalde advertenties, waardoor het anders is dan SEO (dat zich alleen richt op organische resultaten op basis van betere prestaties van zoekalgoritmen).

Veel marketeers verwijzen naar deze stijl van adverteren als ‘PPC’- of ‘betaald zoeken’-advertenties, en SEA-marketing is over het algemeen uitwisselbaar met deze termen. PPC verwijst echter naar een algemeen gedefinieerd model voor advertenties dat overal op internet wordt gebruikt, niet alleen in zoekmachines. In feite verschijnen advertenties in pay-per-click-stijlen niet alleen in zoekmachines, maar ook in populaire sociale-mediaplatforms, zoek winkelkanalen, websites van derden van advertentie partners, video’s en meer.

De betekenis van SEA-marketing verwijst specifiek naar de stijl van PPC-advertenties die zoekmachines aanbieden. Deze SEA-definitie gaat over advertenties die worden weergegeven in Google of Bing.

Een van de redenen dat betaalde zoekmachine advertenties zo populair zijn, is dat het een van de meest succesvolle vormen van digitale marketing is. Bovendien hebben sitebezoekers die afkomstig zijn van betaald SEA-zoekverkeer 1,5x meer kans om te converteren tot consumenten. 

Op zoek naar een bedrijf waar je SEA diensten kan aanschaffen? Bij www.positivedigits.com vind je professionals die al lang in de online marketing zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *