rijbewijs
Rijbewijs

Waarom een rijbewijs hebben geen overbodige luxe is

Veel mensen hebben een rijbewijs. Vanaf je 16,5e levensjaar mag je rijlessen nemen. Vanaf je 17e levensjaar mag je examen doen en vanaf je 18e mag je zelfstandig in een auto rond rijden. Als je 17 bent mag je wel autorijden, maar moet je een bijrijder met rijbewijs in de auto hebben. Je leest hier waarom het geen overbodige luxe is om een rijbewijs te hebben.

Relevante instantie: Rijbewijsbelang

Verhogen van je baankansen

In sommige vacatures wordt een rijbewijs gevraagd. Het kan zijn dat je voor het bedrijf op bezoek moet bij klanten of dat je pakketjes moet bezorgen. Bij veel bedrijven vinden ze het fijn als je een rijbewijs hebt. Het is daarom aan te raden om een rijbewijs te halen als je je baankansen wilt verhogen. 

Tripjes maken

Als je een auto hebt, dan kun je gemakkelijk een tripje gaan maken. Die vrijheid heb je als je een rijbewijs en auto hebt. Je kunt heen rijden waar je wilt. Je bent daarin niet afhankelijk van iemand anders. Het is dus ideaal om een rijbewijs te hebben. 

Vakantie met de auto

Veel mensen gaan op vakantie met de auto als ze naar Spanje of Frankrijk gaan. Je kunt ook met de bus gaan, maar dan ben je veel langer onderweg. Het is ook minder aangenaam. Je kunt namelijk niet je eigen pauzes inlassen. Ook zit je met veel mensen op een kluitje. 

Je kunt carpoolen

Als je met een collega in dezelfde stad woont, kun je ervoor kiezen om samen te gaan rijden naar het werk. Je kunt gaan carpoolen. Je kunt de brandstofkosten vervolgens delen. Het is ook nog eens gezellig om samen te rijden! Win-winsituatie dus.

Geen gedoe met het openbaar vervoer

Je hoeft geen rekening te houden met overstappen, vertraging, vaste tijden en medepassagiers. Jij kunt gaan en staan met je auto. 

Mensen brengen en ophalen

Als je een rijbewijs hebt, kun je eens een vriendendienstje voor iemand doen. Haal iemand eens op van schiphol. Of breng degene naar school of naar een meeting toe.